Läget

I hjärtat av Skaraborg

Brunnsbyn ligger i det gemytliga lilla kurortssamhället Lundsbrunn i Götene kommun, i hjärtat av Skaraborg. Läget är perfekt med nära till det mesta men ändå med landsbygdens lugn och ro inpå knuten. Med bil tar du dig enkelt till både Götene, Skara och Lidköping på 15-30 minuter. Lägg till en kvart så når du med lätthet både Skövde, Mariestad och Vara. Bussförbindelser finns till både Götene och Skara.

I Lundsbrunn hittar du även en välbesökt dagligvarubutik, och grundskola för elever från förskoleklass till årskurs 6 med integrerat fritidshem.

Fina förutsättningar för en aktiv fritid

I utkanten av Lundsbrunn bjuder Sörboleden på en fin vandringsstig genom bäckravinen där Mariedalsån skurit sig ner genom jordlagren. Västerut har du vackra Kinnekulle vid Vänerns strand med sin fantastiska natur, och österut ligger det vidsträckta Valleområdet och Hornborgasjön. Båda områdena erbjuder ett brett utbud av cykel- och vandringsleder, fina vyer och mysiga fikaplatser på ett bekvämt avstånd från ditt boende. Även Kållandsö erbjuder fin natur och friluftsliv med både kajaking och vandring, med Läckö slott och Spikens fiskeläger som intressanta besöksmål.

Stora stenbrottet på Kinnekulle

Spelar du golf så tar du dig med en kort promenad genom vackra Brunnsparken till första tee på Lundsbrunns GK. Om discgolf passar dig bättre så finns en fin discgolfbana ett stenkast bort vid Lundsbrunn Resort & Spa – den så kallade Kobackabana. En padelhall och ett litet gym erbjuder dig ytterligare sätt att vara aktiv på hemmaplan, och i bygdegården kan du utöva yoga. På Brunnsbyns eget område finns dessutom en egen boulebana för den som vill öva sina färdigheter.

Brunnsparken

Kultur i Lundsbrunn

Kulturlivet i Lundsbrunn är rikt. Rydenska huset bjuder på både  föreläsningar, musikalisk underhållning, pubkvällar med populär quizz, keramik och hantverk av lokala aktörer och ständigt nya konstutställningar. Du kan även handla handplockat second hand i Ruts kammare, besöka C. Walkers Ateljé en trappa upp eller till och med ta en målerikurs.

Sommartid kan du ta charmiga åkturer med ånglok mellan Skara och Lundsbrunn. Dessa drivs entusiastiskt av föreningen Skara-Lundsbrunns järnvägar.

Lundsbrunns samhällsförening är mycket aktiv och ordnar återkommande konserter, teater och andra kulturella aktiviteter.

Charmiga Rydenska huset

Spa och kurort

Redan på 1700-talet reste man till Lundsbrunn för att dricka av det mineralrika vattnet i brunnskällan, och idag drivs den traditionen vidare i charmiga Lundsbrunn Resort & Spa. Här har du både god mat och ett mysigt spa med flertalet behandlingar bara ett stenkast från ditt boende. Dessutom ordnas här varje år ett mycket uppskattat midsommarfirande tillsammans med Lundsbrunns idrottsförening.

Lundsbrunn Resort & Spa